Πολιτική Απορρήτου

Δήλωση περί Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Στην INFOLIB η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας είναι πρωταρχικής σημασίας. Είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η INFOLIB συλλέγει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της λειτουργίας της και της παροχής των επαγγελματικών υπηρεσιών της. Στην INFOLIB είμαστε δεσμευμένοι να προστατεύουμε και να χρησιμοποιούμε κατά τον δέοντα τρόπο όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε κατά την ενάσκηση της δραστηριότητάς μας.  

 Η παρούσα Δήλωση απορρήτου και προστασίας  των Προσωπικών σας Δεδομένων σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και για ποιους σκοπούς τα επεξεργαζόμαστε, ώστε να γνωρίζετε τον τρόπο που συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε ή ενδεχομένως γνωστοποιούμε πληροφορίες σας. Πριν πλοηγηθείτε στο Δικτυακό μας Tόπο ή κάνετε οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε την παρούσα Δήλωση και να βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε και με τους όρους και προϋποθέσεις που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα

Για την χρήση των υπηρεσιών μας η συλλογή ορισμένων προσωπικών δεδομένων ή πληροφοριών ταυτοποίησης χρήστη (PII) είναι απαραίτητη. Επίσης, ενδέχεται να αποθηκεύονται ορισμένα στοιχεία τα οποία παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα αυτή (λ.χ. η ιστοσελίδα από την οποία τυχόν συνδεθήκατε με την παρούσα ιστοσελίδα, η ημερομηνία της επίσκεψής σας κλπ.). Τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονται με σκοπό να βελτιώσουμε την ποιότητα και το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας. 

Τα δεδομένα σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση ενός χρήστη με μοναδικό τρόπο μεταξύ άλλων, με σκοπό την εμφάνιση στοχευμένων διαφημίσεων, μηνυμάτων ή περιεχομένου. 

Πληροφορίες που παρέχετε

Κατά τη πλοήγησή σας στον ιστότοπο ενδέχεται να σας ζητηθεί η υποβολή προσωπικών σας πληροφοριών προκειμένου να επωφεληθείτε ορισμένων υπηρεσιών/ παροχών μας. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας για θέματα σχετικά με την λειτουργία της σελίδας και τις παρεχόμενες από εμάς υπηρεσίες. Συλλογή προσωπικών σας δεδομένων γίνεται και κατά την ηλεκτρονική υποβολή του βιογραφικού σας σημειώματος μέσω της ιστοσελίδας μας, με την οποία εκδηλώνετε το ενδιαφέρον σας για ενδεχόμενη συνεργασία με την INFOLIB.  

Eάν εγγραφείτε στην ιστοσελίδα της INFOLIB και παράσχετε πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις σας, θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να εξατομικεύσουμε την εμπειρία σας ως χρήστη. Όταν εγγραφείτε ή συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τρίτη υπηρεσία μοναδικής εγγραφής, ενδέχεται να σας ταυτοποιήσουμε ως τον ίδιο χρήστη ανεξάρτητα από τη χρήση διαφορετικών συσκευών και να εξατομικεύσουμε την εμπειρία σας ως χρήστη.  

Κατά την αλληλεπίδρασή σας με την ιστοσελίδα μας, ορισμένα δεδομένα συλλέγονται αυτόματα από τη συσκευή σας ή το πρόγραμμα διαδικτυακής περιήγησης που χρησιμοποιείτε.  Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν τα εξής: 

  • Αναγνωριστικοί αριθμοί συσκευής, κατάσταση κλήσης, πρόσβαση δικτύου, πληροφορίες αποθήκευσης και πληροφορίες μπαταρίας 
  • Cookies, διευθύνσεις IP, επικεφαλίδες παραπομπής (referrer headers), δεδομένα αναγνώρισης του προγράμματος διαδικτυακής περιήγησης και της έκδοσής του, καθώς και εικόνες συλλογής στατιστικών στοιχείων (web beacons) και ετικέτες (tags)  

Διαβάστε την Πολιτική σχετικά με τα cookies και ελέγξτε τον Πίνακα ρυθμίσεων cookies για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα cookies.  

Γιατί και πώς χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε όπως ονοματεπώνυμο, email, κινητό/σταθερό τηλέφωνο, τα επεξεργαζόμαστε μόνο όταν έχουμε νόμιμο λόγο να το κάνουμε.  

Νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:  

(α) η παροχή των υπηρεσιών που μας αναθέτετε και επιθυμείτε να λάβετε από εμάς / αγορά προϊόντων τα οποία επιθυμείτε να αγοράσετε από εμάς 

(β) η συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο,  

(γ) η διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων, τόσο των δικών σας όσο και των δικών μας.  

(δ) η συγκατάθεση που παρέχετε υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο, προκειμένου να λαμβάνετε ενημερώσεις για προϊόντα, υπηρεσίες, προσφορές από την INFOLIB ή και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρίες, οι οποίες επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με το ισχύον κάθε φορά πλαίσιο. 

Για την πραγμάτωση του σκοπών αυτών συλλέγουμε και εν γένει επεξεργαζόμαστε μόνο όσα δεδομένα είναι αναγκαία, συναφή και κατάλληλα για τον σκοπό της επεξεργασίας.   

Νομική βάση 

Για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας, στηριζόμαστε σε ορισμένες νομικές βάσεις, ανάλογα με το πώς δραστηριοποιείστε στον διαδικτυακό μας τόπο. 

H επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης διενεργείται χάριν εξυπηρέτησης εννόμου συμφέροντος μας.  Περαιτέρω, σε περίπτωση συλλογής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που σας αφορούν είτε μέσω της χρήσης της φόρμας επικοινωνίας ή της ηλεκτρονικής υποβολής του βιογραφικού σας σημειώματος μέσω της ιστοσελίδας μας, θα ζητείται κατά περίπτωση η συγκατάθεσή σας. Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορείτε να λάβετε τα στοιχεία της δικής σας δήλωσης συγκατάθεσης (ημερομηνία, ώρα κτλ). Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεση σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα. Εφόσον επιθυμείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να στείλετε e-mail στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Τέλος, στηριζόμαστε και σε άλλες νομικές βάσεις, όπως τα έννομα συμφέροντα μας, τη συμμόρφωση με μια έννομη υποχρέωση ή την εκτέλεση σύμβασης.  

Επεξεργασία Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Η INFOLIB, ως υπεύθυνος επεξεργασίας  με ή χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων μεθόδων θα έχει στη διάθεσή  της αρχείο και θα επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα δεδομένα σας θα αποθηκεύονται σε μορφή που επιτρέπει την ταυτοποίηση σας ως υποκείμενα αυτών μόνο για το διάστημα που απαιτείται και αποκλειστικά για τον σκοπό της κάθε επεξεργασίας. Πρόσβαση στα δεδομένα έχουν μόνο οι νόμιμοι αποδέκτες αυτών (π.χ. εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοι), όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ενδέχεται τα δεδομένα σας να μεταβιβαστούν σε περαιτέρω αποδέκτες, στους οποίους η εταιρία αναθέτει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό της και οι οποίοι θα ενεργούν στο όνομα και για λογαριασμό μας στο πλαίσιο εκτέλεσης σύμβασης, για την επίτευξη του ως άνω νόμιμου σκοπού. Στις περιπτώσεις αυτές η INFOLIB παραμένει υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και ορίζει τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας, υπογράφει δε ειδική σύμβαση με τους τρίτους στους οποίους αναθέτει εκτέλεση δραστηριοτήτων επεξεργασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η επεξεργασία διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και ότι κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματα που του απονέμει το νομικό πλαίσιο.  

Για τα στοιχεία των αποδεκτών μπορείτε να υποβάλλετε αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Πέραν των ανωτέρω, τα δεδομένα σας δεν θα διαβιβαστούν σε τρίτους-αποδέκτες ή σε τρίτες χώρες για εμπορικούς ή μη εμπορικούς σκοπούς, χωρίς τη προηγούμενη ενημέρωση και ρητή συγκατάθεση σας. 

Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η πρόσβαση στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα: 

α) στις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αυτεπάγγελτα ή μετά από αίτηση τρίτου που επικαλείται έννομο συμφέρον και σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, 

β) σε άλλα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, που με βάση τις καταστατικές τους διατάξεις έχουν τέτοιο δικαίωμα και αρμοδιότητα. 

Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση: 

  • Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση. 
  • Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.  
  • Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (marketing activities) και σε κάθε άλλη περίπτωση όπου η επεξεργασία στηρίζεται στη συγκατάθεσή σας, τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.  
  • Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας απευθυνθείτε στην INFOLIB  στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας, Διεύθυνση Λεωφόρος Ιασωνίδου 7, Ελληνικό Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλέφωνο: 210 6754610

Τα δικαιώματα σας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ):

  • Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε αν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, αποτέλεσαν ή θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και σε κάθε περίπτωση να απαιτήσετε από την INFOLIB τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν αυτά είναι ανακριβή ή τη συμπλήρωση αυτών σε περίπτωση ελλείψεων. Κατά την ενημέρωση των προσωπικών σας στοιχείων, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας 
  • Σε περίπτωση μη ρητής συγκατάθεσης σας καμία απόφαση δε θα λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης προφίλ.  Μπορείτε να λαμβάνετε,  τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να τα διαβιβάζετε, υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις, σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας αρκεί αυτό να μην επηρεάζει  δυσμενώς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων. 
  • Υπό τις προϋποθέσεις του νόμου μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή τους, καθώς και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τον περιορισμό της επεξεργασίας που αυτά υφίστανται. 
  • Έχετε δικαίωμα να προβάλλετε οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν. 
  • Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αντιταχθείτε στην επεξεργασία  των δεδομένων σας για  σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, αν αυτή σχετίζεται με την απευθείας εμπορική προώθηση. Σε περίπτωση άσκησης του παραπάνω δικαιώματος τα  προσωπικά σας δεδομένα δε θα υποβάλλονται πλέον σε επεξεργασία για τους σκοπούς αυτούς. 
  • Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε και να ζητήσετε τον περιορισμό ορισμένων πράξεων επεξεργασίας των δεδομένων σας.  
  • Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα και απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης. 
  • Έχετε δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπτωση που κρίνετε ότι τα δεδομένα σας υφίστανται μη νόμιμη επεξεργασία. 

Τρόπος άσκησης των άνω δικαιωμάτων:

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, καθώς και για κάθε πληροφορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε υποβάλλετε αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Κατά κανόνα, το αίτημά σας θα ικανοποιείται, εντός μηνός από την παραλαβή του. Οι πληροφορίες, κάθε ανακοίνωση καθώς και όλες οι ενέργειες που αναλαμβάνονται κατά τα άρθρα 15 έως 22 και 34 GDPR, παρέχονται δωρεάν. 

Ασφάλεια

Η INFOLIB εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων σας έναντι των κινδύνων. Ωστόσο, κανένα σύστημα πληροφοριών δεν είναι 100% ασφαλές. Γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων σας. 

Πολιτική απορρήτου και Παιδιά

Η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί και προορίζεται για χρήση από ενήλικες. Αν είστε  ανήλικος κάτω από το ηλικιακό όριο, από το οποίο απαιτείται η γονική συναίνεση στη χώρα σας, θα πρέπει οι όροι της παρούσας Δήλωσης Απορρήτου να ελεγχθούν από το γονέα ή τον κηδεμόνα σας, ο οποίος στη συνέχεια θα δώσει τη συγκατάθεσή του. Εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες από ανήλικο χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα του, ενώ θα έπρεπε να έχει ληφθεί τέτοια συγκατάθεση, θα διαγράφουμε τις πληροφορίες το συντομότερο δυνατόν. 

Η πρόσβαση σε ορισμένα σημεία της ιστοσελίδας μπορεί να περιορίζεται σε χρήστες κάτω από μια ορισμένη ηλικία. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να πραγματοποιήσουμε ελέγχους επαλήθευσης της ηλικίας και να εφαρμόσουμε αυτούς τους περιορισμούς ηλικίας. 

Διευθύνσεις IP

H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής (Η/Υ) του επισκέπτη / χρήστη / μέλους έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και στη συνέχεια στην Ιστοσελίδα/Εφαρμογή, αποθηκεύεται και δύναται να αξιοποιηθεί από την σελίδα, εάν είναι αναγκαίο, στην περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας/Εφαρμογής εκ μέρους του επισκέπτη / χρήστη / μέλους. Αυτά τα δεδομένα μπορεί επίσης να χρησιμοποιούνται σε συγκεντρωτική μορφή προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλυση των τάσεων και της απόδοσης του ιστότοπου. 

Εργαλεία βάσει γεωγραφικής θέσης

Η INFOLIB συλλέγει δεδομένα θέσης με σκοπό την παροχή προς εσάς πληροφοριών σχετικά με τις υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν με βάση τη γεωγραφική θέση σας, καθώς επίσης και τη βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών μας που παρέχουμε βάσει γεωγραφικής θέσης 

Εφαρμογές και widgets κοινωνικών δικτύων

Η ιστοσελίδα της INFOLIB δύναται να σας παρέχει τη δυνατότητα να κοινοποιείτε μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης τρίτων, όπως το κουμπί Like του Facebook και το Twitter widget.  Αυτές οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση εκ μέρους σας του ιστοτόπου της INFOLIB (βλέπε Πολιτική Cookies σχετικά με τα cookies «Κοινωνικής Δικτύωσης»). Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχετε μέσω τέτοιων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συλλεγεί και να χρησιμοποιηθεί από άλλα μέλη της εν λόγω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και η χρήση αυτή διέπεται από τις πολιτικές απορρήτου των εταιρειών που παρέχουν την εφαρμογή.  Δεν έχουμε τον έλεγχο ή την ευθύνη για τις εν λόγω εταιρείες ή τη χρήση των πληροφοριών σας από αυτές. 

Σας ενημερώνουμε ότι αυτή η πολιτική ενδέχεται να αλλάξει κατά περιόδους. Οι αλλαγές θα εμφανίζονται εδώ.Πριν από οποιαδήποτε τροποποίηση της παρούσας πολιτικής, θα σας ενημερώσουμε και θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε την αναθεωρημένη πολιτική πριν επιλέξετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας. 

Διεύθυνση γραφείων:

Λεωφόρος Ιασωνίδου 7,
Ελληνικό, T.K.167 77,
Ελλάδα

Τηλέφωνικό Κέντρο: 210 67 54 610
Φάξ: 210 67 55 390

E-mail:
Γενικές πληροφορίες: infolib@infolib.gr 
Τμήμα Προσωπικού: hr@infolib.gr